Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΙΑ 26/11/2020

Αύριο Πέμπτη 26/11 δεν θα γίνουν τα διαδικτυακά μαθήματα φυσικής αγωγής (Γυμναστικής) λόγω συμμετοχής στην απεργία. Τα αιτήματα της απεργίας όπως έχουν καταγραφεί στην ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών  πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων είναι: 

-  Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς

-  Ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των σχολείων. Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, αξιοποίηση άδειων δημόσιων και δημοτικών χώρων, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αύξηση των δαπανών για τη λειτουργία των σχολείων και την εκπαίδευση.

-  Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών. Δωρεάν τεστ στον λαό.

-  Μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.

-  Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.