Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

 Αγαπητοί γονείς και μαθητές του σχολείου. 

               Ξεκινάμε αύριο, 18/11/20, τη σύγχρονη ΕΞ.Α.Ε. . που το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί υποχρεωτική, αν και δεν εξασφάλισε ούτε ατομικές συσκευές (tablets, laptops) εισόδου στο διαδίκτυο τόσο για τους μαθητές  όσο και για τους εκπαιδευτικούς, ούτε επαρκείς πόρους για τις ψηφιακές πλατφόρμες που καλούμαστε να λειτουργήσουμε.

               Επομένως ξεκινάμε με μάλλον κακούς οιωνούς, ως προς τη λειτουργικότητα του όλου πράγματος. Ωστόσο, τα μέσα, δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο των συστημάτων μας, ως λαού, του εκπαιδευτικού συμπεριλαμβανομένου.  Αντισταθμίζουμε, κάπως, αυτό το έλλειμμα, με την επιμονή, την υπομονή και την επινοητικότητα μας, καθώς και τη δική σας, βάζοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τους μαθητές μας και την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

              Σας ενημερώνω ότι το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε εργάσιμη μέρα, αρχικά,  από τις 13:00, μέχρι και τις 17:30, τουλάχιστον. Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του σχολείου (2821095778). Επίσης σας παρακαλώ να παρακολουθείτε συστηματικά το ιστολόγιο του σχολείου, για όλες τις ανακοινώσεις.   

                Όταν οι μαθητές μπουν στην ηλεκτρονική τάξη της webex, θα τους ζητηθεί όνομα  και e-mail. θα πρέπει να συμπληρώσουν αυτά που έχουν στο Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο (το e-mail πρέπει να καταλήγει σε ..@sch.gr). Παράλληλα όλοι οι εκπαιδευτικοί θα αναρτούν στις κυψέλες τους, στην πλατφόρμα e-me, το πρόγραμμα των ψηφιακών μαθημάτων, καθώς και την ύλη που δίδαξαν εκείνη την ημέρα, εν είδη σημειώματος, ώστε οι μαθητές που δεν θα καταφέρουν να παρακολουθήσουν το μάθημα, να έχουν, τουλάχιστον, τη δυνατότητα να διαβάσουν στο σπίτι με τα βιβλία τους. 

                  Δεν πρέπει να σας αγχώνει το γεγονός ότι δεν θα μπορέσει το παιδί σας να παρακολουθήσει κάποια μαθήματα, είτε ελλείψει μέσων, είτε επειδή κατέρρευσε το δίκτυο λόγω φόρτου,  είτε ακόμη επειδή είναι καταπονημένο, λόγω της ώρας του μαθήματος ή λόγω του  ήδη φορτωμένου του προγράμματος. Ας ακολουθήσει τη ροή των σημειώσεων στην e-me  και ας διαβάσει στο δικό του χρόνο τα μαθήματα της ημέρας. 

                 Με τους συναδέλφους συμφωνήσαμε αυτά να είναι πάντα λίγα. Το προχώρημα της ύλης θα γίνεται αργά και ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Οι επαναλήψεις θα είναι συχνές. Κατανοούμε πλήρως τις δυσκολίες της περίστασης. Θα είμαστε στο πλευρό σας. Θα τα καταφέρουμε.

                                                                                                                           Κατάκης Βαγγέλης