Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Αγαπημένα μου παιδιά......

Χαίρομαι πραγματικά που μου δίνεται η δυνατότητα να έχω μια πρώτη επικοινωνία μαζί σας, μετά από τόσες μέρες, αλλά και μετά από τον τρόπο που έκλεισαν τα σχολεία έτσι απότομα και ξαφνικά. Βέβαια αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία τώρα είναι να μείνουμε όλοι στο σπίτι μας για να προστατευτούμε οι ίδιοι αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Με αυτό τον τρόπο όλα θα πάνε καλά και θα μπορέσουμε να ξαναγυρίσουμε στο σχολείο, έτσι ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας από εκεί που την αφήσαμε.
Θα ήθελα να σας προτείνω μια κατασκευή, που έχει κάνει και η κόρη μου στο σχολείο της, με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Χρειαζόμαστε, όμως, λίγη βοήθεια από τις μανούλες..... Τι θα φτιάξουμε; Ένα μουσικό όργανο....... Τι καλύτερο αυτές τις μέρες να παίζουμε μόνοι μας τη δική μας μουσική...... Ξεκινάμε λοιπόν......

Υλικά
1. Ένα άδειο ρολό από χαρτί κουζίνας
2. Καρφίτσες (Σχετικά με αυτό το υλικό χρειαζόμαστε τη μανούλα....)
3. Μαρκαδόροι
4. Σελοτέιπ
5. Ρύζι
6. Άσπρο χαρτί
7. Ψαλίδι

Οδηγίες
1. Παίρνουμε το ρολό και το χρωματίζουμε όπως θέλουμε γύρω γύρω με τους μαρκαδόρους μας. Μπορούμε να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του γύρω γύρω με διαφορετικά χρώματα ή με μια όμορφη ζωγραφιά.
2. Στη συνέχεια καρφώνουμε γύρω γύρω τις καρφίτσες, χωρίς να είναι πολύ κοντά μεταξύ τους.
3. Έπειτα σε ένα άσπρο χαρτί σχεδιάζουμε ένα μικρό κύκλο, όσο είναι ο κύκλος του ανοίγματος που έχει το ρολό στην πάνω πλευρά του και το κόβουμε με το ψαλίδι μας γύρω γύρω.
4. Μετά τοποθετούμε τον κύκλο στο άνοιγμα από το ρολό και τυλίγουμε όλη την επιφάνεια γύρω γύρω με το σελοτέιπ, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί ο κύκλος και όλες οι γύρω επιφάνειες που είναι καρφιτσωμένες οι καρφίτσες. Προσοχή αφήνουμε ανοικτό τον κάτω κύκλο, τη βάση από το ρολό.
5. Βάζουμε από την τρύπα, που έχουμε αφήσει ρύζι και στη συνέχεια την κλείνουμε και αυτή με σελοτέιπ.
Ουάου...... Μόλις φτιάξαμε τη δική μας μαράκα...... Μπορούμε να παίξουμε μουσική και να διασκεδάσουμε....
Θα τα ξαναπούμε σύντομα....
Σας αγαπώ πολύ!!!!!!!