Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Καλημέρα, παιδιά μου. Μας λείψατε... 
Βιώνουμε όλοι μια δύσκολη στιγμή και θα χρειαστεί απ' όλους μας υπομονή και πειθαρχία, μέχρι να περάσει  αυτή η επιδημία.Και για μας είναι πρωτόγνωρο και δύσκολο, όπως είναι και για σας. Αυτήν την ώρα, όμως,  προέχει να μείνουμε υγιείς και για αυτό ακολουθούμε, προσεχτικά, όλες τις οδηγίες που αφορούν την ατομική υγιεινή. 
Έτσι, σε λίγο καιρό, που θα περάσει αυτό θα μπορέσουμε όλοι να φωνάξουμε, "φτου ξελευτερία", σα να παίζαμε κρυφτό, και να βγούμε έξω, στο καλοκαιράκι του 2020, που μας περιμένει. Μέχρι τότε όμως... λίγη υπομονή!
Στη δουλειά μας τώρα...
Συναποφασίσαμε με του συναδέλφους να αποκτήσουμε μια επαφή μαζί σας. ώστε να μη χάσετε την αίσθηση της κανονικότητας, αυτήν τη περίοδο. 
Αρχικά αυτό θα γίνει στο ιστολόγιο του σχολείου,ή με e-mails, όπου οι δάσκαλοι σας θα σας αναρτούν εργασίες, ή θα σας προτείνουν δραστηριότητες,  2 φορές την εβδομάδα,θα σας ενημερώσουν αυτοί για το "πότε".Εσείς, θα πρέπει να δουλέψετε σ' αυτές.
Σας προτείνω να αφιερώνετε 2 ώρες, κάθε μέρα. Από τις 9:00 έως τις 11:00. Μετά ασχοληθείτε με ό,τι αγαπάτε εσείς. 
Θα ήταν ωραίο, όμως, να διαβάσετε εξωσχολικά βιβλία, απ' αυτά που ίσως έχετε και απ' αυτά που θα σας προτείνουμε, αν μπορείτε να τα βρείτε ηλεκτρονικά.
Το ηλεκτρονικό μας σχολείο "χτυπάει κουδούνι" και σας καλεί να μπείτε στο μάθημα μας. 

Επιτρέψτε μου μια μικρή αναφορά, που κατά τη γνώμη μου ταιριάζει στην περίσταση...:

...Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε  μπήκαμε μές στα όλα και περάσαμε
 Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα
 παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα!


Από τη συλλογή Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας (1971)


Καλή αρχή!

Κατάκης Βαγγέλης