Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Γυμνάζομαι με παιχνίδια

Αγαπημένα μου, έρχεται το Πάσχα και μαζί του έρχονται και κουλουράκια, τσουρεκάκια, αρνάκι, σοκολατένια αυγά και κουνέλια και άλλα καλούδια. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν  για να προσέξουμε την άσκησή μας αλλιώς κινδυνεύουμε όλοι και όλες μας να γίνουμε σαν γιουβαρλάκια! Σήμερα σας στέλνω μερικές ιδέες για παιχνίδια σε συνδυασμό με κατασκευές. 


ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΜΠΑΛΟΝΙΑ

Φουσκώστε μπαλόνια, πάρτε ρακέτες για την παραλία, μυγοσκοτώστρες, χάρτινα πιατάκια και παίξτε τένις. Αν δεν έχετε τίποτα απ όλα αυτά, χρησιμοποιήστε την παλάμη σας. Μπορείτε να παίξετε και πάνω από ένα σχοινί που θα στερεώσετε σε δύο σταθερά σημεία. Προσοχή και πάλι, μακριά απ τα γυαλικά της μαμάς! 



ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ

 Θα χρειαστείτε μερικά πλαστικά μπουκάλια. Αφού τα καθαρίσετε καλά μπορείτε να βάλετε μέσα λίγο στεγνό και καθαρό χώμα για να είναι πιο σταθερά. Μη βάλετε πολύ γιατί θα γίνουν πολύ βαριά και δεν θα πέφτουν εύκολα. Θα χρειαστείτε επίσης μια μπάλα. Βρείτε έναν ελεύθερο χώρο 4-5 μέτρα και ξεκινήστε το σημάδι! ΄Όσο τα καταφέρνετε μπορείτε να μεγαλώνετε την απόσταση. 






 ΤΡΕΞΙΜΟ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

Τοποθετείστε τα μπουκάλια του προηγούμενου παιχνιδιού όπως βάζουμε τους κώνους όταν παίζουμε  σκυταλοδρομίες στο σχολείο. Τρέξτε με ζιγκ-ζαγκ, με πηδηματάκι πάνω απ τα μπουκάλια, τρέξτε στα 4 (πόδια - χέρια ) πάνω απ τα μπουκάλια χωρίς να τα ρίξετε ή με  όποιον άλλο τρόπο σκεφτείτε. Τοποθετείστε τα πιο κοντά ή πιο μακριά μεταξύ τους, για να κάνετε το παιχνίδι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο.




    ΖΑΡΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ

Φτιάξτε ένα ζάρι με ένα τετράγωνο χαρτόκουτο. Γράψτε σε κάθε πλευρά μια διαφορετική εντολή. Ρίξτε το ζάρι και εκτελέστε την εντολή που διαβάζετε στην επάνω πλευρά. 
Ιδέες για α' και β' τάξη: Χόρεψε, Κάνε κουτσό, Κάνε το βατραχάκι, Περπάτα προς τα πίσω, Κάνε 3 στροφές,  Στάσου στο ένα πόδι.
Ιδέες για τα μεγαλύτερα παιδιά: Χόρεψε, Κάνε σχοινάκι, Κάνε κουτσό, Κάνε 5 κάμψεις (πους-απς),   Τρέξε επιτόπου, Κάνε πηδηματάκια επιτόπου.





Και μην ξεχνάτε να συμπληρώνετε το  ημερολόγιο άσκησης κάθε εβδομάδας. Όσα παιδιά δεν το έχουν δει , μπορούν να το δουν εδώ: https://2dmourniwn.blogspot.com/2020/04/blog-post_62.html

Εύχομαι απ την καρδιά μου να είστε όλοι καλά, να προσέχετε και να περάσετε ένα όμορφο Πάσχα.
 κ. Θέκλα.