Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Την άνοιξη αν δεν τη βρεις, την φτιάχνεις...

Σήμερα Πρωταπριλιά και τα ψεματάκια έχουν την τιμητική τους!
Βέβαια ,φέτος είναι πολύ διαφορετική...η νέα πραγματικότητα με την απειλή του κορονοιου κατάφερε να ξεπεράσει κάθε φαντασία και όλοι ευχόμαστε να ήταν η αλήθεια της σαν ψέμα αληθινή!
Όμως έχουμε χρέος να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας για την υγεία αλλά και για την ψυχολογία μας, να σκεφτόμαστε αισιόδοξα γιατί αλλιώς όπως είπε και ο Ο. Ελύτης "εκείνο που θα σου προσάψουν τα χελιδόνια, είναι η άνοιξη που δεν έφερες..."  Μην ξεχάσετε να βγάλετε τα μαρτάκια σας και να τα αφήσετε σε κάποιο κλαδί στην αυλή σας ή κάπου στο μπαλκόνι, για να τα πάρουν τα χελιδόνια, να διακοσμήσουν τη φωλιά τους!
Κατά μία παμπάλαιη εκδοχή, ο μήνας Απρίλιος(Αprilis) προέρχεται απο το λατινικό ρήμα aperire που σημαίνει ανοίγω , μιας και τον Απρίλιο ανοίγει ο καιρός, μπαίνουμε στην καρδιά της άνοιξης!
➤Γι αυτό στο παρακάτω σύνδεσμο ακούμε το βαλς της Άνοιξης του Σοπέν, φανταζόμαστε ανοιξιάτικες εικόνες και φτιάχνουμε ένα δικό μας πίνακα ζωγραφικής με θέμα την άνοιξη. Μην ξεχάσετε να βάλετε τίτλο στο έργο τέχνης σας.

https://safeYouTube.net/w/hwM3

➤ Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε 20 υπέροχους πίνακες με θέμα τον Απρίλη. Παρατηρήστε τους προσεκτικά, διαλέξτε όσους σας άρεσαν πιο πολύ και φτιάξτε μια δική σας ιστορία με ήρωες και γεγονότα που ξεπηδούν στη φαντασία σας με αφορμή αυτούς τους πίνακες.
Ανυπομονώ να δω τα έργα και τα κείμενα σας!

  https://antikleidi.com/2018/04/04/april-2/

Μπορεί να μένουμε μέσα, αλλά μπορούμε να απολαύσουμε την άνοιξη και μέσα από την τέχνη!