Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Χρόνια πολλά!!!!!! Χριστός Ανέστη!!!!!!!!!!!

   Αγαπημένα μου παιδιά............
   Πέρασαν και οι φετινές διακοπές του Πάσχα, διακοπές διαφορετικές και πρωτόγνωρες για όλους..... Σήμερα είναι η μέρα που θα επιστρέφαμε στο αγαπημένο μας σχολείο, θα λέγαμε τι κάναμε και πώς περάσαμε και σιγά σιγά θα ξεκινούσαμε τα μαθήματά μας. Αφού αυτό δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, ξαναβρισκόμαστε εδώ και συνεχίζουμε την επανάληψή μας.....
   Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τη Γλώσσα! Θα ασχοληθούμε, ξανά, με ρήματα. Αν κάτι έχουμε ξεχάσει, δεν ανησυχούμε γιατί έχουμε πάντα μαζί μας τον μαγικό φάκελο με τις διαφάνειες.... Αφού κάνετε την επανάληψή σας και τα θυμηθείτε όλα, θέλω να πάτε στο κίτρινο τετράδιο, να γράψετε ημερομηνία και να αντιγράψετε και να κάνετε την παρακάτω άσκηση:

Κλίνω τα ρήματα: βάφω, βάφομαι (Δεν ξεχνώ να γράφω κάθε φορά μπροστά τα πρόσωπα).

   Να μην αφήσουμε, όμως, παραπονεμένα και τα Μαθηματικά! Πριν το Πάσχα, αν θυμάστε, είχαμε ασχοληθεί με τις προπαίδειες του 2, του 4 και του 8. Τώρα θα θυμηθούμε την προπαίδεια του 3 και του 6.......... Και γιατί αυτές τις δύο μαζί; Μα φυσικά!!!!!!!!!!! Μαθαίνοντας πολύ καλά την προπαίδεια του 3, η οποία είναι πανεύκολη, βρίσκουμε και την προπαίδεια του 6 διπλασιάζοντας κάθε φορά τα αποτελέσματα, καθώς το 6 είναι διπλάσιο του 3. Αφού τις κάνετε μια καλή επανάληψη, θέλω να πάτε ξανά στο κίτρινο τετράδιο, να αφήσετε μια άδεια γραμμή μετά την εργασία της Γλώσσας, να αντιγράψετε και να κάνετε την παρακάτω άσκηση:

Βρίσκω πόσο κάνουν:

10x3=        0x3=     9x3=      1x3=     8x3=     2x3=     7x3=     3x3=     6x3=     4x3=    5x3=
10x6=        0x6=     9x6=      1x6=     8x6=     2x6=     7x6=     3x6=     6x6=     4x6=    5x6=

   Αν, τώρα, θέλετε να κάνετε και λίγη παραπάνω εξάσκηση, μπορείτε να παίξετε με τα παιχνιδάκια, που θα βρείτε πατώντας τα παρακάτω link:http://users.sch.gr/pkotsis/4/b-taxi/maths/propaideia-3/index.htmlhttp://users.sch.gr/pkotsis/4/b-taxi/maths/propaideia-6/index.html

   Αυτά για σήμερα!!!!!!!!!!!!!!!! Τις ασκησούλες αυτές θέλω να τις έχετε ολοκληρώσει μέχρι Πέμπτη βράδυ, οπότε θα σας ζητήσω και κάτι καινούριο!!!!!!!!!!!!!!!

Με πολλή αγάπη

κα Βάσω