Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Γυμναστική - Ασκήσεις ενδυνάμωσης - τάξεις: Α΄- Β΄

 Γεια σας μικρά μου. Ίσως έχετε ήδη δει τη σειρά από ασκήσεις  που έστειλα για τις μεγάλες τάξεις. (Αν όχι, δείτε τις εδώ: https://2dmourniwn.blogspot.com/2020/04/blog-post_70.html ). Είναι ασκήσεις για να δυναμώσει όλο το σώμα. Κάποιες από αυτές όμως είναι κυρίως για μεγαλύτερα παιδιά κι αυτό μπορεί να σας δυσκολέψει. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε κι εσείς τις 4 πρώτες ασκήσεις,  καλύτερα  όμως  να αποφύγετε για  τη "σανίδα" ή το "κυνηγόσκυλο". Στη θέση τους σας στέλνω δύο άλλες ασκησούλες, πιο εύκολες αλλά πολύ χρήσιμες. Θα χρειαστείτε στρωματάκι γυμναστικής και αν δεν έχετε μπορείτε μια χαρά να τις κάνετε στο χαλί. Όχι στο πάτωμα γιατί θα πονέσετε. Και φυσικά φροντίστε να έχουν περάσει τουλάχιστον 2 ώρες απ το τελευταίο σας γεύμα.

1. "Βαρελάκια". Από καθιστή θέση κυλάτε πίσω και μπροστά. Όταν τα καταφέρετε, μπορείτε να σταματήσετε να κρατάτε τα πόδια και να προσπαθήσετε κάθε φορά που έρχεστε μπροστά να σηκώνεστε όρθιοι. Τα χέρια κινούνται ελεύθερα αλλά δεν σπρώχνετε το έδαφος για να σηκωθείτε. Μετρήστε 10 επαναλήψεις, κάντε μικρό διάλειμμα και επαναλάβετε 3 φορές.




 2. "Γάτα". Στηρίζεστε στα χέρια και στα γόνατα σαν τραπεζάκι. Τεντώνετε το κορμί και σηκώνετε ψηλά το κεφάλι και τη λεκάνη και αργά καμπουριάζετε  την πλάτη και προσπαθείτε να δείτε τον αφαλό σας. Μετράτε  αργά και αναπνέετε φυσιολογικά.





Καλή επιτυχία!